Ga naar hoofdinhoud

Een aantal maanden geleden stond er opeens een dame naast me op de werkvloer. Ze zei tegen mij :”Goedemorgen, heb jij ook het energieteam al gevraagd om bij je thuis langs te komen?” Ik zei: ”Ik heb er wel over gehoord, maar nog geen aanvraag gedaan, maar dat ga ik zeker wel een keer doen” uitstelgedrag van mij dus! Waarop de dame, zegt :”Als je dit papier invult zal ik de aanvraag wel voor je doen, het is gratis en je bespaart op je energiegebruik wat ook nog eens beter is voor het milieu én niet onbelangrijk, voor je portemonnee”. Zo gezegd, zo gedaan en enkele weken later stonden er twee vrijwilligers van het energieteam voor de deur. Ze liepen een rondje door het huis en tijdens het gesprek aan de keukentafel werd al vrij snel duidelijk dat er nogal wat dingen in huis konden worden verbeterd, zoals folie achter de radiatoren, ventilatoren, tochtstrips op de deuren. Allerlei goede adviezen dus, om te besparen op het energieverbruik.

Zelf had ik ook nog wat vragen voor het energieteam: is het verstandig zonnepanelen op mijn dak te laten installeren? en in plaats van op gas, nu elektrisch te gaan koken? Zonnepanelen laten plaatsen is zeker verstandig en in plaats van elektrisch adviseren wij keramisch te gaan koken óf op inductie over te schakelen was het antwoord. Tijdens het rondje door het huis bleek ook dat er op diverse huishoudelijke apparaten zoals onder andere de wasmachine en de vaatwasser een eco knop zit waardoor je tijdens het gebruik minder stroom verbruikt, van deze knoppen maakte ik nog geen gebruik, maar dat ga ik nu dus meteen doen, weer een goede tip van het energieteam!

Enkele weken later was het zover en stond het team monteurs bij ons aan de deur om één en ander gratis te komen regelen. Ik moet er eerlijk bij zeggen dat ik er wat sceptisch en zelfs bevooroordeeld tegenover stond wie ik over de vloer zou krijgen en of het allemaal wel in orde zou komen! Maar… eerlijk is eerlijk, het overtrof mijn verwachtingen. De monteurs van De Zuidhoek waren heel beleefd, netjes, vakbekwaam en professioneel. Alles werd naderhand ook netjes opgeruimd. Van de monteurs van De Zuidhoek kreeg ik zelfs nog meer tips over wat ik zelf nog kan doen en laten doen om te besparen op het energieverbruik. En, alle tips zijn natuurlijk welkom. Voor nu ga ik zonnepanelen regelen en ik kook inmiddels op inductie.

Ik bezuinig nu op mijn energieverbruik: stroom, gas en water. Beter voor het milieu en daardoor ook voor mijn portemonnee. Kortom, ik ben blij met dat duwtje in mijn rug. Weer een stapje dichter bij een schoner milieu. Mocht je na het lezen van mijn verhaal nog twijfelen, dan zeg ik : Zeker Doen en maak een afspraak!!

Back To Top