skip to Main Content

schouwen-duiveland ontvangt ‘wildcard’ van € 300.000,– in landelijke werkinnovatie prijs

Een elektrische klusbus en deelauto’s als opkikker voor het klimaat én de leefbaarheid in wijken en dorpskernen op Schouwen-Duivenland. Chauffeurs halen kwetsbare ouderen thuis op en brengen ze weer terug. Dat is in een notendop het project ‘Een duurzame sociale mobiliteits netwerkeconomie op Schouwen-Duiveland’, van het sociaal werkbedrijf De Zuidhoek. Het idee won maar liefst € 300.000 in de landelijke Werkinnovatie Prijs voor nieuw waardevol werk. De prijs is een initiatief van brancheorganisatie Cedris en maatschappelijk ontwikkelaar Start Foundation.

 

De initiatiefnemers (De Zuidhoek, gemeente Schouwen-Duiveland, Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland, Mobiliteitsplatform SD Op Weg en Zeeuwland) zijn ontzettend blij met deze prijs: “het is een landelijke bevestiging van ons idee en biedt het initiatief een prachtige start”, aldus Jos Rijk, directeur van De Zuidhoek en indiener van het plan.

Samen met Cedris (de Nederlandse brancheorganisatie voor sociale werkgelegenheid en arbeidsintegratie) lanceerde Start Foundation de Werkinnovatie Prijs. Met deze prijs dagen initiatiefnemers de leden van Cedris uit om op een innovatieve wijze nieuw werk te organiseren dat inspeelt op maatschappelijke problemen. Werk dat nu nog blijft liggen.

Volg wat er allemaal kan bij StartBloq via Facebook

Bekijk ook

Startbloq werkt mee aan project Act as One

project act as one Leerwerkbedrijf Startbloq heeft meegewerkt aan het project Act as One. Bij dit project wordt aandacht gevraagd…

Lees meer...

scalda participatielab

De leerroutes Participatielab in Zeeland (mbo niveau 1) zijn een combinatie van werken en leren. Het doel is om mensen…

Lees meer...

Zuidhoek finalist voor de Werkinnovatieprijs

De Zuidhoek is met zijn plan voor de Werkinnovatie Prijs (www.werkinnovatieprijs.nl) “Een duurzame sociale mobiliteits netwerkeconomie op Schouwen-Duiveland” gekozen tot…

Lees meer...

veelgestelde vragen

Back To Top